top of page

Bölcsődéink

Budapesten két, Érden egy helyszínen vigyázunk gyerekekre családias légkörben és támogató szellemiségben.

IMG_20161005_153936_edited.jpg

„A gyerekek kiszámíthatatlanok. Sohasem tudhatod, milyen következetlenségen kapnak rajta legközelebb.”

Franklin Pierce Jones

Helyszíneink

Topolino családi bölcsőde és fejlesztőközpont, Budapest, Kende utca 14.
Varázserdő családi bölcsőde, Budapest, Tompa utca 8
Kincses Kucskó családi bölcsőde és fejlesztőközpont, Érd, Börzsöny utca 27
családi bölcsőde
​Érd
Börzsöny utca 27

Szemlélet

Szemléletünket elsősorban a montessori hagyományok és a mozgásfejlsztésben rejlő lehetőségek mentén szerveződig. Minden tevékenységünket a gyermekek egyéni fejlődése és egyedi igényeiknek figyelembevételével tervezzük és valósítjuk meg.

A kis létszámú csoport lehetőséget ad a tehetséggondozásra, az egyéni szeretetteljes bánásmódra.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szakképzett óvodapedagógusok, gyógypedagógus, mozgásfejlesztő szakember, pszichológus, logopédus segítse munkánkat.

Az étkeztetést dietetológus ajánlásai alapján állítják össze számunkra, így lehetőség van diabétesszel és ételallergiával élő gyermekek ellátására is.

Munkánkat konduktor, gyógytornász, védőnő és gyermekorvos segíti.

Gyerekek az asztal körül a Topolino családi bölcsődében.

Hitvallásunk

Az egyik pótanyu a Topolino családi bölcsődében.

Olyan légkört teremtünk, melyben a gyerekek megértő, szerető és elfogadó közegben lehetnek. Ebben az életkorban még nagyon fontos az Édesanya ölelése és figyelme, melyet igyekszünk minden gyermeknek megadni amellet, hogy a világ iránti kíváncsiságukat sok új ingerrel, játékkal és élménnyel is gazdagítjuk.

A gyerekeknek, a bizalmuk elnyerésével megadjuk a kellő biztonságot, és ebben a közegben türelemmel, sok játékkal lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját egyéniségüket is megmutathassák.

 

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyerekek hozzászokjanak a közösségi léthez, és így egymástól tanulhatják meg a beilleszkedés és a közös lét szabályait. Mindezek az élmények hozzájárulnak ahhoz, hogy az óvodába kerülés zökkenőmentes legyen.

A mozgás elsődleges nálunk

Mozgásfejlesztő játék a Topolino családi bölcsődében.

A mozgás elsődleges nálunk!

Elsődleges szempont, hogy a gyerekek az életkoruknak megfelelő „nagymozgásos” játékokhoz elegendő teret és időt kapjanak. Ezek a mozgásformák adjak meg az alapot ahhoz, hogy a későbbiekben – óvodába és iskolába kerülés előtt – a finommotorikájuk is kellő ütemben fejlődhessen. A nagymozgásos és szabad játékokhoz a tornaszobánkban, szakember által összeállított és összeválogatott fejlesztő játékok segítségével van lehetőség.

 

Minden napunk része, hogy a gyerekekkel sétálni, illetve játszótérre menjünk, amennyiben ezt az időjárás engedi 1-1,5 órát a szabadban töltünk.

Bölcsődénkben lehetőség van konzultálni TSMT terapeutával, TSMT és Komplex Mozgásterápiás terápián részt venni.

A magyar nyelv

​A magyar és más nyelvek, kultúrák megismerése.

Mivel a bölcsőde megálmodója és vezetője magyar szakos pedagógus, így elkötelezett hívei vagyunk a magyar nyelvnek és irodalomnak. Ez a hétköznapokban azt jelenti, hogy egész nap jelen vannak a mondókák, dalok, költemények és mesék a tevékenységeink között. A népmesék mellett a kortárs írók alkotásait olvassuk a legszívesebben.

Bölcsődénkben lehetőség van angol és német nyelvű foglalkozásokon is részt venni.​

Közös olvasás a gyerekekkel a Topolino családi bölcsődében.
bottom of page