top of page
  • Writer's pictureGyőrfi Krisztina

Zsebi&Kanga anya blog

Updated: May 6, 2020

Ebédek, vacsorák könnyedén három gyerekkel

A bezártság sokaknál előhozta a konyhai kreativitást. Jónéhányan kenyereket, kiflit sütek, elképesztő kelttésztákat, kovászt készítenek, hogy a csodálatos egytálételekről és levesekről ne is beszéljünk. Én ennek személy szerint nagyon örülök, végre nem rohanunk, végre mindenki elkészítheti azt a finomságot, aminek eddig csak elmentette, vagy kinyomtatta a receptjeit. Fejlődünk is ezáltal, remélhetőleg nemcsak súlyban gyarapodunk, hanem gasztronómiai élményekben és tapasztalatokban is. Rájövünk, hogy mennyit spórolhatunk, minek milyen az íze nyersen, főzés, sütés közben milyen az illata. A munkánknak látható gyümölcse van, amit akár magunkban, akár szeretteinkkel megoszthatunk. Végre! Ennek szerintem itt volt az ideje! Ez annál izgalmasabb, minél többen laknak egy háztartásban. Kinek mik a kedvencei? mik a mániái? mit tart alapvető élelemnek? A fiam például a tojást, sütve, főzve, nem is tudom....talán még nyersen nem evett belőle, az a kutya. Illetve ami még szempont, hogy ki mire allergiás. Nálunk ebből többféle is van, mind egzotikusnak mondható. Vegyük sorba: van egy mogyoró allergiás, aztán van egy burgonya allergiás, és hogy még ezeket fokozzuk egy búzaliszt allergiás. Nem, nem , nem glutén, búzaliszt... Hát innen indulunk, illetve onnan, hogy egy sima, szürke hétköznapon mi sem főztünk otthon, csak hétvégén. Akkor is az egyszerűség kedvéért. 15-20 bevált ételt. Ami bezártság idején, kb. 2 hét alatt körbeforog. Szóval bele kellett ugranunk a mélyvízbe. Minden nap főzni, a fent felsorolt keretek közt, mennyiségben egy kisebb hadseregnek valót. Mert most jön rá az ember, mennyit is esznek a gyerekei egy sima, átlagos hétköznapon. Aztán a sok új, és felújított recept után felmerült bennem az igény, hogy ezt másokkal is megosszam. Mert tényleg nem egyszerű minden nap újabb és újabb lenyűgöző gasztronómiai élményt teremteni....

#ebéd #ebedgyerekkel #fozes #fozesgyeerkkel






39 views0 comments
bottom of page