top of page

A bölcsinkről...

"A gyermeknevelés kreatív vállalkozás. Inkább művészet, semmint tudomány."

Bettelheim

Mi a hitvallásunk?
Olyan légkört teremtünk, melyben a gyerekek megértő, szerető és elfogadó közegben lehetnek. Ebben az életkorban még nagyon fontos az Édesanya ölelése és figyelme, melyet igyekszünk minden gyermeknek megadni amellet, hogy a világ iránti kíváncsiságukat sok új ingerrel, játékkal és élménnyel is gazdagítjuk.

A gyerekeknek, a bizalmuk elnyerésével megadjuk a kellő biztonságot, és ebben a közegben türelemmel, sok játékkal lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját egyéniségüket is megmutathassák.

 

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyerekek hozzászokjanak a közösségi léthez, és így egymástól tanulhatják meg a beilleszkedés és a közös lét szabályait. Mindezek az élmények hozzájárulnak ahhoz, hogy az óvodába kerülés zökkenőmentes legyen.

A mozgás elsődleges nálunk!

Elsődleges szempont, hogy a gyerekek az életkoruknak megfelelő "nagymozgásos" játékokhoz elegendő teret és időt kapjanak. Ezek a mozgásformák adjak meg az alapot ahhoz, hogy a későbbiekben -óvodába és iskolába kerülés előtt- a finommotorikájuk is kellő ütemben fejlődhessen. A nagymozgásos és szabad játékokhoz a tornaszobánkban, szakember által összeállított és összeválogatott fejlesztő játékok segítségével van lehetőség.

 

Minden napunk része, hogy a gyerekekkel sétálni, illetve játszótérre menjünk, amennyiben ezt az időjárás engedi 1-1,5 órát a szabadban töltünk.

Bölcsődénkben lehetőség van konzultálni TSMT terapeutával, TSMT és Komplex Mozgásterápiás terápián részt venni.

A magyar és más nyelvek, kultúrák megismerése

Mivel a bölcsőde megálmodója és vezetője magyar szakos pedagógus, így elkötelezett hívei vagyunk a magyar nyelvnek és irodalomnak. Ez a hétköznapokban azt jelenti, hogy egész nap jelen vannak a mondókák, dalok, költemények és mesék a tevékenységeink között. A népmesék mellett a kortárs írók alkotásait olvassuk a legszívesebben.

Bölcsődénkben lehetőség van angol és német nyelvű foglalkozásokon is részt venni

Munkánkat konduktor, gyógytornász, védőnő és gyermekorvos segíti.

Ki járhat hozzánk és meddig?
A 12 hónapos kort betöltött kisgyerek jöhet hozzánk, egészen a 3. életévének betöltéséig, illetve az óvodakezdésig (4 éves korig).

Milyenek a csoportszobák és a csoportok?

A Kende utcában....

A  2 nagy szobával (35-35 m2) és egy tornaszobával  (45 m2) várjuk a gyerekeket.

A családiasabb légkör érdekében csoportjaink kis létszámúak és vegyes korösszetételűek. A gyerekekkel a csoportban 2-2 gondozó foglalkozik.

A gyerekek egészségét sókuckóval, egészséges, változatos ételekkel óvjuk.

A Tompa utcában...

A budafoki helyszín egy kertes ház. A ház jobb oldali, földszinti részén működik a Varázserdő magánóvodánk, két 15 fős csoporttal. A ház bal oldali, részén pedig a csalási bölcsődénk, mely két 5 fős mini csoportból áll. Az épülethez saját udvar, tornaszoba tartozik.

Szakmai programunk

Az alábbi linkre kattintva elérhető:

bottom of page